Medlemsgruppe

Medlemsgruppen SKRU NED FOR SMERTERNE er for dig, der vil arbejde med at mindske og måske helt eliminere dine kroniske smerter.

Jeg lærer dig, hvordan du kan skrue ned for dine smerter. Der er flere skruer, du kan dreje på. Faktisk er der rigtig mange ting, der kan influere på dine smerter. Og jo flere steder du får skruet ned, jo færre smerter vil du opleve.

Træning og støtte

Du kan træne og øve det, der virker for dig og din specifikke situation. Og når du har brug for konkret guidning til noget, du oplever eller er udfordret på, kan du spørge mig, og så tager jeg spørgsmålet op på de månedlige zoom-møder, så du kan få direkte svar og spørge videre, hvis der er brug for det.

På de to månedlige zoom-møder er tiden primært afsat til dine spørgsmål og mine svar dertil. Og selvom vi alle står i en unik situation med vores personlige oplevelse af kroniske smerter og alt det, der hører med, vil du helt sikkert også kunne relatere til eller bruge andres spørgsmål, undren og refleksion i din situation.

Følelsen af at stå alene

Jeg ved fra mig selv og de mange mennesker med kroniske smerter, jeg gennem årene har været i kontakt med, at netop følelsen af at være alene kan fylde rigtig meget og føre tristhed, magtesløshed og vrede med sig. Det kan føles så utrolig sårbart at dele, når andre ikke helt forstår eller kan relatere til, hvordan det er at leve så anderledes et liv. For nedsat kraft, med daglige udfordringer og med begrænsninger og hensyntagen på mange områder, som andre slet ikke spekulerer på.

Derfor ønsker jeg mig brændende at skabe et trygt fællesskab.

Et trygt og styrkende fællesskab

Fællesskabet skal udover at være et trygt forum med masser af støtte og empati, også være et styrkende fællesskab. Et fællesskab, hvor vi løfter os selv og hinanden ved aktivt hver især at arbejde på at skrue ned for de kroniske smerter og skabe et liv med langt mere frihed, glæde og livskraft.

Jeg deler viden, guidning, inspiration og konkrete værktøjer, der tager udgangspunkt i smertebehandlingen Pain Reprocessing Therapy, PRT, og kombinerer det med mentaltræning og coaching. Min egen erfaring med et liv med mange kroniske smerter og min vej ud af dem er ikke blot et vidnesbyrd om, at det kan lykkes, men også det, der driver mit engagement og kæmpe lyst til at hjælpe dig, der har kroniske smerter.

Hvem er det for?

For dig med kroniske smerter, altså smerter der i en eller anden grad har varet i mindst 3-6 måneder. Det handler ikke så meget om, hvor smerterne sidder i kroppen, men langt mere om, hvordan de opfører sig, og hvordan de er opstået.

Så det er både for dig, der lider af hovedpine, ledsmerter (nakke, skuldre, ryg mm), mavesmerter eller diffuse smerter. OG for dig som har angstrelaterede smerter som trykken i brystet, muskelspændinger, snurren i arme og ben mm.

Du kan også have andre former for fysiske smerter. MEN for at du kan afgøre om hjælpen fra mig og denne behandlingsmetode (PRT) er relevant og brugbar for dig og dine kroniske smerter, skal du undersøge, om dine smerter er neuroplastiske kroniske smerter.

Er dine smerter neuroplastiske kroniske smerter?

Kroniske smerter kan være en fejltolkning af kroppens signaler. Hjernen kan fremkalde smerte, selvom skaden er helet. Den kan forværre eller forstærke smerter, så de ikke hænger sammen med det fysiske eller diagnotiske billede. Og den kan sågar producere smerte, uden kroppen er skadet. Det kalder vi neuroplastiske smerter.

Denne form for smerte, som er helt reel og føles på samme måde som andre smerter, opstår på mange måder og af mange grunde. Fælles er, at det er hjernen, der fejlfortolker en fornemmelse i kroppen, fordi vi kobler den med frygt for noget er i stykker, bekymringer, overbevisninger eller frygt for konsekvenserne. Frygten får hjernen til at tro, at noget er galt, så hjernen sender fejlagtigt smertesignaler tilbage. Her starter en ond cirkel, hvor frygt i alle dens afskygninger holder gang i og forstærker smerterne. Og det hjernen gør meget, bliver den god til!

Fordi det er hjernen, der laver en fejltolkning og frygt, der holder gang i smerterne, er det muligt at ændre ved træne hjernen til at tolke korrekt og ved at skrue ned for tanker og adfærd, der er baseret på frygt. Det lærer du med PRT. Det kan tage tid, men prognosen er mere end god, og metoden er videnskabelig afprøvet og valideret.

Kroniske smerter kan også være strukturelt betingende smerter som skyldes fysiske problemer i kroppen som fx tumorer, infektioner, knoglebrud og autoimmune sygdomme. Med PRT arbejder vi med de neuroplastiske smerter, men du kan godt have både strukturelt betingede smerter og neuroplastiske smerter.

Det er vigtigt, at du er blevet undersøgt hos lægen og har fået en klinisk vurdering af dine smerter, så du ved, om dine smerter er strukturelt betingede og skal behandles på anden vis.

Måske har du allerede nu en fornemmelse af, om dine smerter er neuroplastiske?

Men kig også på listen herunder med kendetegn ved neuroplastiske smerter. Det kan hjælpe dig i din vurdering, for hvis du kan nikke genkendende til en eller flere kendetegn, øger det sandsynligheden for, at dine smerter er neuroplastiske og derfor kan afhjælpes med PRT.

Kendetegn ved neuroplastiske smerter *

 • Smerterne opstod uden tilskadekomst
 • Manglende fysisk diagnose eller fyldstgørende fysisk forklaring
 • Smerterne svarer ikke til diagnosen
 • Behandling virker ikke eller kun kortvarigt
 • Smerterne er opstået i en meget stressende periode i dit liv
 • Skaden er helet, men smerterne fortsætter
 • Symptomerne er inkonsekvente og varierende
 • Mange forskellige symptomer mange steder i kroppen
 • Symptomerne breder sig eller flytter sig rundt i kroppen
 • Symptomerne udløses og/eller forværres af stress
 • Symptomer trigges af noget uden relation til kroppen
 • Symmetriske symptomer
 • Forsinkede smerter, der ikke kommer under aktivitet men senere
 • Modgang eller traumer i barndommen
 • Personlighedstræk som fx at bekymre sig meget, lægge meget pres på sig selv, være meget selvkritisk, pleaser-adfærd, perfektionistisk, ængstelig mm.

* listen er ikke definitiv – og det er forskelligt, hvor mange der er stede fra person til person.

Hvordan foregår det?

Medlemsgruppen er online. Du får adgang til en lukket privat facebook-gruppe, hvor jeg hver uge kommer med input, der kan hjælpe dig med både at forstå og arbejde helt konkret med dine smerter. Du kan også lave opslag og komme i kontakt med de andre og mig, stille spørgsmål eller dele erfaringer. På den måde kan vi følge og være vidne til hinandens oplevelser med at skrue ned for smerterne.

Men jeg vil gerne i endnu tættere kontakt med dig og de andre, så derfor er der 2 gange om måneden live online zoom-møder, hvor vi kan mødes og tale sammen. Jeg ved, at arbejdet med at komme smerterne til livs, kan give udfordringer undervejs og give anledning til forskellige spørgsmål alt efter din situation, eller hvor du er i processen. Derfor er disse møder dedikeret til jeres sprøgsmål og mine svar og input til dem. Møderne bliver optaget, så du kan se med, selvom du ikke kan være med live. Du kan også få dit spørgsmål med ved at stille det i facebook-gruppen forinden. Møderne varer 1,5 time.

Derudover får du adgang til et medlemsforum, hvor der ligger mentaltræningsprogrammer (audio) og PRT-værktøjer, du kan lytte til så tit, du vil. Her uploader jeg også videoerne fra fb-gruppen i temaer, så du nemt kan finde dem igen og gense dem, når du har brug for det. Optagelserne af zoom-møderne kommer også til at ligge her.

Du får:

Når du siger ja tak til at være en del af denne gruppe, giver du selv muligheden for at forstå og for at arbejde med dine kroniske smerter på ny og banebrydende måde, hvor jeg viser dig vejen. Som den første i Danmark er jeg certificeret i Pain Reprocessing Therapy, og der er stadig kun få udbydere. Du lærer, hvordan du skruer ned for dine smerter og op for et liv med langt mere overskud, glæde og livskvalitet.

Derudover bliver du en del af et fællesskab med mennesker på samme vej. Det har en kæmpemæssig værdi at følges, at kunne dele og at være vidne til hinandens processer, erfaringer og succeshistorier. Synergieffekten er i mine øjne uvurderlig.

Du får selvfølgelig også:

 • Ugentlige input i fb-gruppen fra mig i form af videoer, øvelser, refleksionsopslag mm.
 • 2 månedlige live-møder på zoom med Q&A i 1,5 time, hvor du kan få specifik hjælp og vejledning. Møderne bliver optaget, så du kan se dem, hvis du ikke kan være med live.
 • Værktøjer og mentaltræningsprogrammer i medlemsforummet, som du kan lytte til på både mobil og computer
 • 15 % rabat på 1:1 PRT-forløb med mig – se mere her
 • En særlig mulighed for enkelte 1:1 sessioner med mig – kun for medlemmer af denne gruppe og du skal have været medlem i mindst 3 måneder – pris: kr. 1.500,- inkl. moms.
 • En super dedikeret underviser, der selv har gået vejen

MEDLEMSSKAB

Medlemsgruppen fungerer som en abonnementsaftale uden binding. Når du tilmelder dig, vil du hver måned automatisk blive trukket det månedlige beløb, og du kan når som helst opsige aftalen.

SÆRLIG PRIS: tilmelder du dig inden 15. januar 2024, får du medlemskabet til en lavere pris, og den pris fortsætter du med!

Jeg glæder mig så meget til at møde dig. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at give mig et kald på 30 24 80 84 eller sende en mail til info@mentalforandring.dk

Vi starter i 2024

SKRU NED FOR SMERTERNE starter til februar 2024 – så trykker du på TILMELD-knappen nu, kommer du til min kontakt side, hvor du kan sende mig en besked med JA TAK – så får du en mail af mig, når der er åbent for tilmelding.

Om mig

Jeg hedder Marianne Juelsgaard og er certificeret Pain Reprocessing Therapy Practitioner. Derudover er jeg ICI certificeret Coach & Mentaltræner og har arbejdet inden for dette felt siden 2014. Selvom PRT-metoden er ny, især i Danmark, ligger den helt på linje med den måde jeg selv har arbejdet mig ud af de fleste af mine kroniske smerter – og den fungerer eminent sammen med mentaltræning og den erfaring jeg har opbygget gennem mine mange år som coach.

Du kan læse meget mere om mig og min historie lige her

Copyright ©️ Marianne Juelsgaard 2024